Policijski službenici policijske uprave ličko-senjske posjetili dječji vrtić

29.4.2024.

U ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine policijski službenici Policijske uprave Ličko-senjske posjetili su Dječji vrtić „Carić“. Prilikom posjete djelatnici su djecu educirali o sigurnosti u prometu.

Cilj policije je da djeca od najranije dobi kroz igru nauče pravilan i siguran način kretanja na putu od kuće do vrtića, čime se sve i na koji način upravlja prometom, što znače boje na semaforu i kada se smije prijeći kolnik, koje znakove daju policijski službenici koji upravljaju prometom i što znače, koji je pravilan način prelaska kolnika i obvezu prelaska na dijelu gdje je obilježeni pješački prijelaz, način kretanja gdje nema nogostupa i u uvjetima smanjenje vidljivosti (kiša, magla), obvezu nošenja reflektirajućih dijelova odjeće radi bolje uočljivosti, način prijevoza u osobnim vozilima i obvezu korištenja sigurnosnog pojasa.

Svrha i cilj ovog posjeta jest približiti zanimanje policajca djeci i odraslima, upoznati ih s djelatnostima policije. Djeca su pokazala najveće oduševljenje prilikom prezentacije policijske tehnike i opreme koje u svom radu koristi prometna policija. U znak zahvalnosti, djeca su policijskim službenicima pripremila prigodne crteže.