Obilježavanje dječjeg tjedna

14.10.2024.

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu, obitelji i lokalnoj zajednici. Mi smo ga obilježili nizom aktivnosti s naglaskom na igru, kreativnost i stvaralaštvo.

Široj javnosti smo u Kulturnom centru Gozdenica predstavili projekt „Dite otoka“, koji se provodio tijekom ljetnih mjeseci u našem dječjem vrtiću. Tijekom tjedna provodile su se likovne radionice, radionice izrade tradicionalnih jela poput fritula i novaljskih makaruna, čitale su se priče…Odigrali smo i neke tradicionalne igre te djeci pokazali kako su se djeca igrala nekada: gumi – gumi, trlja, čovječe ne ljuti se… Smijeha i veselja uz igre nije nedostajalo! Na kraju, djeca su uz pomoć kutija slagala svoj izmišljeni grad, „Djecograd“.

Zahvaljujemo svima na podršci pri organizaciji i provedbi programa cijelog Dječjeg tjedna, na kreativnim idejama i zalaganju, kao i svima koji su sudjelovali na svečanosti otvorenja! U kratkom videu pogledajte kako je to sve izgledalo. 😊